Lid worden

Blog

Sinterklaasfeest

Omdat je op turnen zit, ben je lenig en superfit.

Trainen doe je niet in je uppie, je zit op een leuk cluppie.

Elke week oefen je serieus. Soms val je wel eens op je neus.

Maar meteen ga je weer door. Want je bent een bikkel hoor!

Maar gelukkig is er nog wel tijd, voor een geintje en gezelligheid.

Sinterklaas is bijna in het land, dit betekent dat het weer tijd is voor wat lanterfant!

Komen jullie naar ons superfeest?

De limonade en de hapjes staan klaar.

Het feest wordt op 30 November van 16:00 tot 18:00 gehouden.

Dit is het adres: Sporthal Wormer, Spatterstraat 21, 1531DA. Wormer.

Tot ziens en tot gauw!

Plaatsing wedstrijd acrogym

Eindelijk was het zo ver na 2 jaar was er dit weekend weer een acrowedstrijd. Met onze 5 deelnemende teams hebben we Turncademy als acro-vereniging op de kaart gezet. Met 2 gouden en 2 bronzen medailles. Een prestatie waar we alleen maar trots op kunnen zijn.

In blok 1 mocht team Sanne-Sara-Noor hun oefening laten zien. Sanne en Sara stonden voor het eerst als onderpartners op de vloer en voor Noor was het helemaal nieuw daarbij was Noor ook nog de jongste deelnemer van de dag. De oefening ging enorm goed, dit werd beloond met een mooie scoren van 22.450 hiermee werden deze meiden verdiend 1e in hun categorie.

Team Dominique-Iris mochten in blok 2 hun oefening laten zien. Met een super strakke oefening behaalde zij een prachtige score van 22.950 En hiermee de 3e plaats. Dit mooie team maakt nu een grote kans om door te stromen naar de halve finale.

Team Simone-Anne-Nina hebben door blessures en operaties 3 maanden niet als compleet team kunnen trainen. Na een korte voorbereidingstijd van welgeteld 2 weken hebben zij een prachtige oefening laten zien en behaalde hiermee een score van 23.070 hiermee haalde zij verdiend een bronzen medaille op.

Team Alissa-Scarlet hebben een onwijs mooie strakke oefening neergezet. Voor Scarlet was dit haar eerste wedstrijd en ondanks de grote spanning van de indrukken die een wedstrijd heeft, hebben deze meiden een mooi puntenaantal van 21.750 behaald. Helaas geen podium ik dit erg sterke deelnemersveld, wel een prestatie om trots op te zijn.

Indy-Elisa mochten afsluiten voor onze vereniging. Voor Indy was dit haar eerste acro wedstrijd ooit. Met een berg turnervaring wist zij samen met elisa een mooi oefening neer te zetten. Deze meiden hadden geen tegenstanders en moesten een limiet van 22.000 halen om direct door te stromen naar de halve finale. Ondanks de zenuwen haalde deze meiden alles uit de kast en dit werd gezien door de jury. Met een prachtige score van 24.460 mochten zij hun gouden medaille en een ticket naar de halve finale ophalen.

Goud 2X 🥇
Brons 2X 🥉

Eindelijk weer binnen trainen

Na een aantal weken mogen de meiden dan eindelijk weer binnen trainen. De meeste groepen zijn vorige week buiten geweest bij WSV, wat ook leuk was, maar turnen is toch beter binnen. Alle groepen trainen weer op de normale tijden die vermeld staan op de website. Hopelijk kunnen we de rest van dit seizoen lekker binnen blijven turnen.

Buiten trainingen

Helaas zijn de binnensport locaties nog steeds gesloten en moeten de groepen buiten trainen. Hieronder vindt u het overzicht wanneer welke groep traint. Alle buiten trainingen worden gegeven bij voetbal vereniging WSV in Wormer. Wij zijn erg blij dat wij daar mogen trainen.

Selectie turnen & selectie acrogym

Maandag17.00 – 19.00 uur
Woensdag17.00 – 18.00 uur
Donderdag17.00 – 19.00 uur

Recreatie turnen woensdag groep 1 & 2

Woensdag16.00 – 17.00 uur

Recreatie zaterdag & acrogym recreatie

Zaterdag 10.30 – 11.30 uur

Wedstrijd onderbouw

Vanwege de nieuwe oefenstof organiseert de KNGU geen officiële wedstrijden meer voor de onderbouw. Samen met GV Jahn hebben wij zelf een wedstrijd georganiseerd. Voor alle meiden was dit hun eerste wedstrijd, dus ze waren allemaal erg zenuwachtig. De ouders konden mee kijken via de livestream.

Voor de meiden uit 2013 was het ook hun eerste wedstrijd. Vanwege corona is het niet doorgegaan maar nu dus wel. Lotte, Janne & Lois waren goed voorbereid en wisten hun oefeningen uit hun hoofd. Alle onderdelen hebben zij heel mooi en netjes uitgevoerd. In die categorie werd Janna 1e, Lotte 2de en Lois 3de. In de andere categorie 2013 zat Emma. Emma turnde een goede wedstrijd hier en daar nog wat kleine foutjes maar werd 3de.

Jenna en Ivy (2014) waren ook erg zenuwachtig. Jenna liet mooie en super strakke oefeningen zien en werd daardoor ook beloond met de gouden medaille. Ivy liet ook mooie oefeningen zien maar was gevallen van de balk. Zij werd uiteindelijke 3de.

Onze jongste turnsters Bo & Ivey (2016) was het helemaal spannend. Zij moesten het tegen elkaar opnemen. De oefeningen onthouden gaat elke training steeds beter en zo ook bij de wedstrijden. De meiden hebben mooie oefeningen laten zien. Bo werd 1e en Ivey 2de.

Wedstrijd 20 & 21 november

Op 20 & 21 november was het eindelijk weer zo ver, de turnsters van de selectie hadden hun eerste wedstrijd na 1,5 jaar. Ze hebben er hard voor getraind en hadden er super veel zin. Sinds dit seizoen is de oefenstof veranderd dus voor iedereen extra spannend.

De wedstrijd werd gehouden zonder publiek, ondanks dat waren de meiden toch wel een beetje gespannen. Elisa, Sarissa, Nicole & Bo mochten het spits afbijten. Elisa liet hele mooie oefeningen zien, haar zelfgemaakte vloer oefeningen was super mooi en zij behaalde dan ook de gouden medaille. De junior meiden hadden een sterk deelnemersveld, maar de meiden waren goed voorbereid. Sarissa werd heel knap 2de, Bo werd 6de en Nicole werd 8ste. De tweede wedstrijd was Larissa aan de beurt. Ze turnde een hele goede wedstrijd, maar viel van de balk. Ze werd alsnog knap 6de. De derde wedstrijd waren Jill, Doutzen, Roos en Faye aan de beurt. De pupillen meiden begonnen super sterk op de vloer. De sprong ging ook goed alleen viel Doutzen bij haar landing. Op de brug turnde Roos een hele mooie oefening. De meiden hadden een paar wiebels en Jill en Roos waren ook gevallen bij de balk. Doutzen werd 3de, Roos 4de en Jill 7de. Faye turnde een mooie wedstrijd. Geen grote fouten en voor de volgende wedstrijd gaan de D score verhogen. Faye werd 2de.

Zondag was het de beurt aan Kelsey. Kelsey turnde een redelijke wedstrijd met nog wat kleine foutjes. Kelsey werd 13e. De tweede wedstrijd waren de jeugd en de pupillen 1 meiden aan beurt. Voor Lois, Mila, Mila & Evi was hun eerste echte wedstrijd. Ze waren zenuwachtig maar lieten mooie oefeningen zien. Mila werd 3e, Evi 6de, Mila 7de & Lois 8ste. De jeugd meiden waren er ook klaar voor en lieten hun mooie nieuwe vloeroefeningen zien. De balk heeft wat verbeterpunten nodig. Vienna werd 5de, Fiene 7de en Anne 15de.

G.V. Kwiek geeft leden een toekomst bij Turncademy in Wormer

Het is circa 75 jaar geleden dat G.V. Kwiek werd opgericht in Wormer. Hier hebben veel kinderen plezier gehad in de lessen die er werden aangeboden. Helaas werden er geen opvolgers gevonden voor het huidige bestuur, maar de leden kunnen hun sporten blijven beoefenen. Het aftredend bestuur van gymvereniging Kwiek en Turncademy zorgen voor een mooie oplossing voor de turn- en acrogymnasten. Die leden zullen worden ondergebracht bij Turncademy.

Veel voormalige turnsters van Kwiek zullen zich wellicht de lessen herinneren van meneer de Jong en diens dochter. Ook Aline Snuverink heeft les van hen gehad en daarbij de liefde voor het turnen ontwikkeld. Zij is daardoor zelf begonnen met lesgeven bij Kwiek en is uiteindelijk haar eigen turnvereniging Turncademy naast G.V. Kwiek begonnen. In de jaren dat Kwiek actief was, hadden leden keuze uit diverse sporten.

In het afgelopen jaar werd er nog freerunning plus recreatie- en selectielessen gegeven aan turnsters en acrogymnasten. Kwiek was dan ook vaak de vereniging die wedstrijden organiseerde, doordat zij gebruik konden maken van de mooie sporthal die Wormer heeft.

Het zittende bestuur van G.V. Kwiek heeft echter aangegeven dat zij hun functies willen neerleggen binnen de vereniging. Het bestuur bestond uit een klein groepje vrijwilligers, die ook heel veel voor de vereniging heeft gedaan. Een verenging zonder bestuur heeft echter geen bestaansrecht. Hierdoor zouden de trainsters en leden zonder vereniging komen te zitten. Dit bericht bereikte ook Aline Snuverink van Turncademy. Zij wilde graag haar hulp aanbieden aan G.V. Kwiek, gezien zij altijd op goede voet heeft gestaan met het aftredend bestuur. De hulp die zij kon bieden, is enthousiast ontvangen.

Turncademy zal de leden van acrogymnastiek en de turnsport overnemen. De leden die binnen Kwiek op freerunning zitten, kunnen ook hun sport blijven doen. G.V. Lycurgus Hygiëa zal zorgdragen voor die lessen, met dezelfde trainers. Deze leden hebben hier inmiddels ook een bericht over ontvangen.

Uiteraard zijn de afgelopen 2 sport-seizoenen niet makkelijk geweest voor veel verenigingen. Ouders werden geweerd en de binnensporten moesten vanwege coronamaatregelen naar buiten worden verplaatst. Zo ook bij Kwiek en Turncademy. Kwiek heeft tijdens de Corona-maatregelen hun lessen buiten kunnen geven, onder andere achter de Wormerwieken (naast sportzaal De Balk). Turncademy is door WSV sportief ontvangen en die stelde zelfs een opslagruimte en trainingsgebied belangeloos beschikbaar. Hierdoor hebben de meiden toch maandenlang kunnen werken aan kracht en lenigheid. Trainster Aline is WSV daarom ook zeer dankbaar voor alle steun en medewerking die ze vanuit dit bestuur heeft gekregen. De gymnasten waren hiermee erg geholpen, maar zijn na maandenlang buiten trainen toch wel heel blij dat ze weer de zaal in mogen. In de zaal staan tenslotte ook materialen, die alleen daar te gebruiken zijn.

Turncademy heeft de afgelopen 5 jaar recreatie- en selectie-turnen gegeven. De gymnasten hebben persoonlijke doelstellingen en podiumplaatsen behaald. Dit komt vooral doordat de leden plezier met elkaar en in de sport hebben. Ook bij acrogymnastiek staat het plezier van de deelnemers hoog in het vaandel. Kinderen leren op een pleziervolle manier samen naar een einddoel te werken. Zelf heeft Aline ook jarenlang aan acrogymnastiek gedaan en kent de sport daardoor goed.

De trainsters die nu voor Turncademy zullen gaan werken, kenden Aline hierdoor al en kijken uit naar een prettige samenwerking. Volgens acro-hoofdtrainster Noëlle is dit de beste oplossing voor iedereen. Zij en haar trainersteam kunnen gewoon doen wat zij het liefste doen. Namelijk training geven aan hun gymnasten, alleen onder een andere naam.

Ook aftredend penningmeester Arnold Van ’t Hart is heel tevreden met de oplossing voor de leden. De leden van de turnsport en acrogymnastiek kunnen hun sport in Wormer blijven doen. Er is 1 bestuurslid van Kwiek die wel graag betrokken wil blijven, de huidige secretaris Kristina Puhler. Dus zo blijft er voor iedereen een bekend gezicht aanwezig. Turncademy is blij met deze aanvulling. Inmiddels zijn ook de leden van deze toetredende groepen door Kwiek geïnformeerd.

De meiden uit de bestaande turngroep van Turncademy krijgen er dus meer teamleden bij. Deze sport blijft daardoor voor alle gymnasten mogelijk en acrogymnastiek in Wormer is hierdoor ook veilig gesteld. De passie die de trainsters hebben voor hun sport, geven zij graag door, ook aan nieuwe leden.

Turnvereniging Turncademy
www.turncademy.nl
info@turncademy.nl