Lid worden

Blog

Schipholfonds

In oktober hebben wij een aanvraag gedaan bij het Schipholfonds en in december hebben wij gehoord dat onze aanvraag is gehonoreerd. Samen met Esther zijn wij naar Schiphol gegaan om de cheque in ontvangst te nemen. Van het geld gaan wij extra plofmatten en klein turnmateriaal aanschaffen die alle groepen kunnen gebruiken. Wij zien hier erg blij mee?

Sinterklaasfeest

Omdat je op turnen zit, ben je lenig en superfit.

Trainen doe je niet in je uppie, je zit op een leuk cluppie.

Elke week oefen je serieus. Soms val je wel eens op je neus.

Maar meteen ga je weer door. Want je bent een bikkel hoor!

Maar gelukkig is er nog wel tijd, voor een geintje en gezelligheid.

Sinterklaas is bijna in het land, dit betekent dat het weer tijd is voor wat lanterfant!

Komen jullie naar ons superfeest?

De limonade en de hapjes staan klaar.

Het feest wordt op 30 November van 16:00 tot 18:00 gehouden.

Dit is het adres: Sporthal Wormer, Spatterstraat 21, 1531DA. Wormer.

Tot ziens en tot gauw!

Plaatsing wedstrijd acrogym

Eindelijk was het zo ver na 2 jaar was er dit weekend weer een acrowedstrijd. Met onze 5 deelnemende teams hebben we Turncademy als acro-vereniging op de kaart gezet. Met 2 gouden en 2 bronzen medailles. Een prestatie waar we alleen maar trots op kunnen zijn.

In blok 1 mocht team Sanne-Sara-Noor hun oefening laten zien. Sanne en Sara stonden voor het eerst als onderpartners op de vloer en voor Noor was het helemaal nieuw daarbij was Noor ook nog de jongste deelnemer van de dag. De oefening ging enorm goed, dit werd beloond met een mooie scoren van 22.450 hiermee werden deze meiden verdiend 1e in hun categorie.

Team Dominique-Iris mochten in blok 2 hun oefening laten zien. Met een super strakke oefening behaalde zij een prachtige score van 22.950 En hiermee de 3e plaats. Dit mooie team maakt nu een grote kans om door te stromen naar de halve finale.

Team Simone-Anne-Nina hebben door blessures en operaties 3 maanden niet als compleet team kunnen trainen. Na een korte voorbereidingstijd van welgeteld 2 weken hebben zij een prachtige oefening laten zien en behaalde hiermee een score van 23.070 hiermee haalde zij verdiend een bronzen medaille op.

Team Alissa-Scarlet hebben een onwijs mooie strakke oefening neergezet. Voor Scarlet was dit haar eerste wedstrijd en ondanks de grote spanning van de indrukken die een wedstrijd heeft, hebben deze meiden een mooi puntenaantal van 21.750 behaald. Helaas geen podium ik dit erg sterke deelnemersveld, wel een prestatie om trots op te zijn.

Indy-Elisa mochten afsluiten voor onze vereniging. Voor Indy was dit haar eerste acro wedstrijd ooit. Met een berg turnervaring wist zij samen met elisa een mooi oefening neer te zetten. Deze meiden hadden geen tegenstanders en moesten een limiet van 22.000 halen om direct door te stromen naar de halve finale. Ondanks de zenuwen haalde deze meiden alles uit de kast en dit werd gezien door de jury. Met een prachtige score van 24.460 mochten zij hun gouden medaille en een ticket naar de halve finale ophalen.

Goud 2X ?
Brons 2X ?

Eindelijk weer binnen trainen

Na een aantal weken mogen de meiden dan eindelijk weer binnen trainen. De meeste groepen zijn vorige week buiten geweest bij WSV, wat ook leuk was, maar turnen is toch beter binnen. Alle groepen trainen weer op de normale tijden die vermeld staan op de website. Hopelijk kunnen we de rest van dit seizoen lekker binnen blijven turnen.

Buiten trainingen

Helaas zijn de binnensport locaties nog steeds gesloten en moeten de groepen buiten trainen. Hieronder vindt u het overzicht wanneer welke groep traint. Alle buiten trainingen worden gegeven bij voetbal vereniging WSV in Wormer. Wij zijn erg blij dat wij daar mogen trainen.

Selectie turnen & selectie acrogym

Maandag17.00 – 19.00 uur
Woensdag17.00 – 18.00 uur
Donderdag17.00 – 19.00 uur

Recreatie turnen woensdag groep 1 & 2

Woensdag16.00 – 17.00 uur

Recreatie zaterdag & acrogym recreatie

Zaterdag 10.30 – 11.30 uur

Wedstrijd onderbouw

Vanwege de nieuwe oefenstof organiseert de KNGU geen officiële wedstrijden meer voor de onderbouw. Samen met GV Jahn hebben wij zelf een wedstrijd georganiseerd. Voor alle meiden was dit hun eerste wedstrijd, dus ze waren allemaal erg zenuwachtig. De ouders konden mee kijken via de livestream.

Voor de meiden uit 2013 was het ook hun eerste wedstrijd. Vanwege corona is het niet doorgegaan maar nu dus wel. Lotte, Janne & Lois waren goed voorbereid en wisten hun oefeningen uit hun hoofd. Alle onderdelen hebben zij heel mooi en netjes uitgevoerd. In die categorie werd Janna 1e, Lotte 2de en Lois 3de. In de andere categorie 2013 zat Emma. Emma turnde een goede wedstrijd hier en daar nog wat kleine foutjes maar werd 3de.

Jenna en Ivy (2014) waren ook erg zenuwachtig. Jenna liet mooie en super strakke oefeningen zien en werd daardoor ook beloond met de gouden medaille. Ivy liet ook mooie oefeningen zien maar was gevallen van de balk. Zij werd uiteindelijke 3de.

Onze jongste turnsters Bo & Ivey (2016) was het helemaal spannend. Zij moesten het tegen elkaar opnemen. De oefeningen onthouden gaat elke training steeds beter en zo ook bij de wedstrijden. De meiden hebben mooie oefeningen laten zien. Bo werd 1e en Ivey 2de.

Wedstrijd 20 & 21 november

Op 20 & 21 november was het eindelijk weer zo ver, de turnsters van de selectie hadden hun eerste wedstrijd na 1,5 jaar. Ze hebben er hard voor getraind en hadden er super veel zin. Sinds dit seizoen is de oefenstof veranderd dus voor iedereen extra spannend.

De wedstrijd werd gehouden zonder publiek, ondanks dat waren de meiden toch wel een beetje gespannen. Elisa, Sarissa, Nicole & Bo mochten het spits afbijten. Elisa liet hele mooie oefeningen zien, haar zelfgemaakte vloer oefeningen was super mooi en zij behaalde dan ook de gouden medaille. De junior meiden hadden een sterk deelnemersveld, maar de meiden waren goed voorbereid. Sarissa werd heel knap 2de, Bo werd 6de en Nicole werd 8ste. De tweede wedstrijd was Larissa aan de beurt. Ze turnde een hele goede wedstrijd, maar viel van de balk. Ze werd alsnog knap 6de. De derde wedstrijd waren Jill, Doutzen, Roos en Faye aan de beurt. De pupillen meiden begonnen super sterk op de vloer. De sprong ging ook goed alleen viel Doutzen bij haar landing. Op de brug turnde Roos een hele mooie oefening. De meiden hadden een paar wiebels en Jill en Roos waren ook gevallen bij de balk. Doutzen werd 3de, Roos 4de en Jill 7de. Faye turnde een mooie wedstrijd. Geen grote fouten en voor de volgende wedstrijd gaan de D score verhogen. Faye werd 2de.

Zondag was het de beurt aan Kelsey. Kelsey turnde een redelijke wedstrijd met nog wat kleine foutjes. Kelsey werd 13e. De tweede wedstrijd waren de jeugd en de pupillen 1 meiden aan beurt. Voor Lois, Mila, Mila & Evi was hun eerste echte wedstrijd. Ze waren zenuwachtig maar lieten mooie oefeningen zien. Mila werd 3e, Evi 6de, Mila 7de & Lois 8ste. De jeugd meiden waren er ook klaar voor en lieten hun mooie nieuwe vloeroefeningen zien. De balk heeft wat verbeterpunten nodig. Vienna werd 5de, Fiene 7de en Anne 15de.

Turnvereniging Turncademy
www.turncademy.nl
info@turncademy.nl