Lid worden

G.V. Kwiek geeft leden een toekomst bij Turncademy in Wormer

Het is circa 75 jaar geleden dat G.V. Kwiek werd opgericht in Wormer. Hier hebben veel kinderen plezier gehad in de lessen die er werden aangeboden. Helaas werden er geen opvolgers gevonden voor het huidige bestuur, maar de leden kunnen hun sporten blijven beoefenen. Het aftredend bestuur van gymvereniging Kwiek en Turncademy zorgen voor een mooie oplossing voor de turn- en acrogymnasten. Die leden zullen worden ondergebracht bij Turncademy.

Veel voormalige turnsters van Kwiek zullen zich wellicht de lessen herinneren van meneer de Jong en diens dochter. Ook Aline Snuverink heeft les van hen gehad en daarbij de liefde voor het turnen ontwikkeld. Zij is daardoor zelf begonnen met lesgeven bij Kwiek en is uiteindelijk haar eigen turnvereniging Turncademy naast G.V. Kwiek begonnen. In de jaren dat Kwiek actief was, hadden leden keuze uit diverse sporten.

In het afgelopen jaar werd er nog freerunning plus recreatie- en selectielessen gegeven aan turnsters en acrogymnasten. Kwiek was dan ook vaak de vereniging die wedstrijden organiseerde, doordat zij gebruik konden maken van de mooie sporthal die Wormer heeft.

Het zittende bestuur van G.V. Kwiek heeft echter aangegeven dat zij hun functies willen neerleggen binnen de vereniging. Het bestuur bestond uit een klein groepje vrijwilligers, die ook heel veel voor de vereniging heeft gedaan. Een verenging zonder bestuur heeft echter geen bestaansrecht. Hierdoor zouden de trainsters en leden zonder vereniging komen te zitten. Dit bericht bereikte ook Aline Snuverink van Turncademy. Zij wilde graag haar hulp aanbieden aan G.V. Kwiek, gezien zij altijd op goede voet heeft gestaan met het aftredend bestuur. De hulp die zij kon bieden, is enthousiast ontvangen.

Turncademy zal de leden van acrogymnastiek en de turnsport overnemen. De leden die binnen Kwiek op freerunning zitten, kunnen ook hun sport blijven doen. G.V. Lycurgus Hygiëa zal zorgdragen voor die lessen, met dezelfde trainers. Deze leden hebben hier inmiddels ook een bericht over ontvangen.

Uiteraard zijn de afgelopen 2 sport-seizoenen niet makkelijk geweest voor veel verenigingen. Ouders werden geweerd en de binnensporten moesten vanwege coronamaatregelen naar buiten worden verplaatst. Zo ook bij Kwiek en Turncademy. Kwiek heeft tijdens de Corona-maatregelen hun lessen buiten kunnen geven, onder andere achter de Wormerwieken (naast sportzaal De Balk). Turncademy is door WSV sportief ontvangen en die stelde zelfs een opslagruimte en trainingsgebied belangeloos beschikbaar. Hierdoor hebben de meiden toch maandenlang kunnen werken aan kracht en lenigheid. Trainster Aline is WSV daarom ook zeer dankbaar voor alle steun en medewerking die ze vanuit dit bestuur heeft gekregen. De gymnasten waren hiermee erg geholpen, maar zijn na maandenlang buiten trainen toch wel heel blij dat ze weer de zaal in mogen. In de zaal staan tenslotte ook materialen, die alleen daar te gebruiken zijn.

Turncademy heeft de afgelopen 5 jaar recreatie- en selectie-turnen gegeven. De gymnasten hebben persoonlijke doelstellingen en podiumplaatsen behaald. Dit komt vooral doordat de leden plezier met elkaar en in de sport hebben. Ook bij acrogymnastiek staat het plezier van de deelnemers hoog in het vaandel. Kinderen leren op een pleziervolle manier samen naar een einddoel te werken. Zelf heeft Aline ook jarenlang aan acrogymnastiek gedaan en kent de sport daardoor goed.

De trainsters die nu voor Turncademy zullen gaan werken, kenden Aline hierdoor al en kijken uit naar een prettige samenwerking. Volgens acro-hoofdtrainster Noëlle is dit de beste oplossing voor iedereen. Zij en haar trainersteam kunnen gewoon doen wat zij het liefste doen. Namelijk training geven aan hun gymnasten, alleen onder een andere naam.

Ook aftredend penningmeester Arnold Van ’t Hart is heel tevreden met de oplossing voor de leden. De leden van de turnsport en acrogymnastiek kunnen hun sport in Wormer blijven doen. Er is 1 bestuurslid van Kwiek die wel graag betrokken wil blijven, de huidige secretaris Kristina Puhler. Dus zo blijft er voor iedereen een bekend gezicht aanwezig. Turncademy is blij met deze aanvulling. Inmiddels zijn ook de leden van deze toetredende groepen door Kwiek geïnformeerd.

De meiden uit de bestaande turngroep van Turncademy krijgen er dus meer teamleden bij. Deze sport blijft daardoor voor alle gymnasten mogelijk en acrogymnastiek in Wormer is hierdoor ook veilig gesteld. De passie die de trainsters hebben voor hun sport, geven zij graag door, ook aan nieuwe leden.

Plaats een reactie

Turnvereniging Turncademy
www.turncademy.nl
info@turncademy.nl